Pascucci tradicija

Pascucci tradicija

Početkom 19. stoljeća, u dugačkoj povijesnoj evoluciji talijanskih pržionica, ponosno se ističe trgovac, porijeklom iz malog i dalekog mjesta s Apenina, Antonio Pascucci, praotac marke koja će obilježiti ovu priču. 1996. godine u Hrvatsku je stigao vrhunski espresso Pascucci, proizveden u Montecerignoneu pored Riminia, u idealnoj mikroklimi iz pomno odabranih zrna kave, ubranih na poljima Guatemale, Haitia, Cameruna, Etiopie, Santosa i Brazila. 

Kako je rođeno zrno PASCUCCI?

Zrna se skladište u vrećama od prirodne jute. Kava dolazi iz vrlo važnih zemalja proizvođača, a odabire se samo najkvalitetnija. Izbor zrna je pravi ritual kojem prisustvuje cijelo osoblje tvrtke, a ispituju se s vrlo velikom pažnjom bez žurbe….onako kako su to radili “pradjedovi” sredinom osmog stoljeća. Pascucci, vješti trgovci znaju što se mora cijeniti, ali prije svega iskustvo “pradjedova”:

  • pravi trenutak sazrijevanja
  • profinjen miris
  • kušanje, kojim se prepoznaje dobro zrno pa samo ona roba koja je prošla ispit spremna je za prženje

Poznavatelji kave cijene proizvode Pascucci koji su rezultat pažljivog proučavanja klijenata. I u najmanjem pariškom bistrou, u staroj bavarskoj kavani, tipičnom engleskom pubu, ili u nekom od caffe barova u Zagrebu možete popiti pravi espresso Pascucci.

Povijest

Pedesetih godina Alberto Pascucci odlučio je industrijalizirati proces prženja i instalirao je prvi proizvodni pogon. Godine 1963. Alberto je instalirao pržionicu kave s neizravnim plamenom kako bi se omogućila homogena operacija prženja kako bi se dobila espresso kava.

Alberto Pascucci je 2006. godine dobio nagradu jer je pomogao obiteljskoj tvrtki da dosegne pobjedničko mjesto u smislu kvalitativne izvrsnosti.

ALBERTO PASCUCCI

ALBERTO PASCUCCI

Founder